Ανεβαίνει το πρωτόκολλο USB 3

Ανεβαίνει το πρωτόκολλο USB 3
Η τρίτη έκδοση του πρωτοκόλλου συνδεσιμότητας USB έκανε ντεμπούτο στην αγορά το 2010, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει …
να εξασφαλίσει μεγάλο μερίδιο. Οι τελευταίες εκτιμήσεις, πάντως, αφήνουν μια νότα αισιοδοξίας για τις προοπτικές του USB 3.0. 

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς In-Stat, μέσα στο 2011 αναμένεται να πωληθούν περίπου 80 εκατομμύρια συσκευές με USB 3.0. Το νούμερο δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, είναι όμως μια σημαντική πρόοδος σε σχέση με το “αναιμικό” 2010. Οι επεξεργαστές Llano A-series που μόλις ανακοίνωσε η AMD θα υποστηρίζουν το USB 3.0, ενώ η Intel αναμένεται να πράξει το ίδιο με τους Ivy Bridge στις αρχές του 2012.

Η τεχνολογία USB 3.0 έχει επιδόσεις που ικανοποιούν με το παραπάνω τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 5 gigabits ανά δευτερόλεπτο, οπότε μιλάμε για δεκαπλασιασμό των επιδόσεων σε σχέση με τα 480 megabits του USB 2.0 που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά.

πηγή: epcmag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC