Επιτυχή τα μαθήματα «πληροφορικής για αρχάριους»

Επιτυχή τα μαθήματα «πληροφορικής για αρχάριους»

Ολοκληρώθηκαν τα πιλοτικά μαθήματα επί ζητημάτων πληροφορικής, μία πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας υπό τον τίτλο «δείξ’τους», στους Δήμους Ηλιούπολης …

και Παπάγου- Χολαργού. 

Τα μαθήματα διήρκησαν συνολικά 4 εβδομάδες και για τους δύο δήμους, ενώ από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση, τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους εθελοντές ήταν πολύ μεγάλη.

Το «δείξ’ τους» αποτελεί ουσιαστικά μια «λειτουργική» γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους νεότερους και τους μεγαλύτερους, ανάμεσα στους περισσότερο «εξοικειωμένους», αλλά και εκείνους που, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών, έμειναν έξω από τον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας και τα νέα μέσα επικοινωνίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, με συγκίνηση και ενθουσιασμό οι «μαθητές» παρέλαβαν από τους «εθελοντές -εκπαιδευτές» τους τα «πτυχία» τους, που πιστοποιούν -επίσημα πια- τη μύησή τους στους νέους τρόπους επικοινωνίας. Σημαντικό ρόλο στη συνέχιση της προσπάθειας αποδείχτηκε ότι μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ως ο κατ’ εξοχήν φορέας ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών.

Στην πιλοτική της φάση, η πρωτοβουλία «δειξ’τους» πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «50 και Ελλάς», των Δήμων Ηλιούπολης και Παπάγου – Χολαργού και της εταιρίας «ΠΛΑΙΣΙΟ».

Η ενέργεια «δείξ’τους» είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. (www.deixtous.gr).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC