Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο σύστημα κατά της πειρατείας!

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο σύστημα κατά της πειρατείας!

Ένα νέο σύστημα φαίνεται πως ετοιμάζουν οι εταιρίες για την πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Οι βιομηχανίες της μουσικής και … του κινηματογράφου των Η.Π.Α. τους τελευταίους μήνες τελειοποιούν ένα νέο σύστημα πάταξης της πειρατείας στο internet.

Ένα παρόμοιο σύστημα έχει εφαρμοστεί ήδη στη Γαλλία. Πρόκειται για το γνωστό νόμο Hadopi ή αλλιώς νόμο των τριών χτυπημάτων.

Σύμφωνα με τον Hadopi, ο πάροχος υπηρεσιών Ιντερνετ έχει την ευθύνη εντοπισμού των χρηστών που κατεβάζουν παράνομα υλικό από το διαδίκτυο και στο πρώτο σχετικό κατέβασμα που θα εντοπίσει από κάποιο χρήστη, ο δράστης δέχεται προειδοποιητικό email, στο δεύτερο του αποστέλλεται επίσημη επιστολή, τίθεται υπό παρακολούθηση και του ζητούν να εγκαταστήσει φίλτρο ελέγχου, ενώ την τρίτη φορά του κόβουν τη σύνδεσή στο Ιντερνετ.

Οι βιομηχανίες στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα θα καταλήξουν σε μια συμφωνία η οποία θα δει το φως της δημοσιότητας και θα μοιάζει αρκετά με τον Hadopi, με βασική του όμως διαφορά οτι στις Η.Π.Α. πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι για κυβερνητική.

Έτσι το κόστος της λειτουργίας το αναλαμβάνουν οι βιομηχανίες και οι παραγωγοί χωρίς καμία συμμετοχή της κυβέρνησης και σε περίπτωση πειρατείας η ποινή, που σύμφωνα με το project ονομάζεται «Σταδιακή απάντηση», μπορεί να είναι περιορισμός της ταχύτητας πλοήγησης, μπλοκάρισμα της εισόδου στις 200 βασικές ιστοσελίδες παγκοσμίως, ή στη χειρότερη περίπτωση, υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων πνευματικής ιδιοκτησίας!

Τέλος παρόλο που η πρωτοβουλία αυτή δεν υποστηρίζεται οικονομικά από την κυβέρνηση, υποστηρίζεται από το Λευκό Οίκο ο οποίος ποτέ είναι υπέρ της πάταξης της πειρατείας

 

1 Comment

  1. Δεν θα παταξουν ποτε την πειρατεία, μονο τους αρχαριους χρηστες θα μπορεσουν να σταματησουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC