Πεκίνο: Απαράδεκτη η Google για τις κατηγορίες εναντίον μας

Πεκίνο: Απαράδεκτη η Google για τις κατηγορίες εναντίον μας

Επικοινωνιακός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κίνα και στην Google, εξαιτίας των κατηγοριών της εταιρείας, πως το Πεκίνο υποστηρίζει τις … διαδικτυακές επιθέσεις.

Η Κίνα χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επίρριψη ευθυνών, για την πειρατεία στις διευθύνσεις Gmail της Google, που ανήκουν σε αμερικανούς αξιωματούχους και κινέζους αντικαθεστωτικούς, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η υποτιθέμενη ανακοίνωση που αναφέρει ότι η κινεζική κυβέρνηση υποστηρίζει τις διαδικτυακές επιθέσεις είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη και προϊόν υστεροβουλίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Google κατήγγειλε ότι «χάκερς» στην Κίνα, εισέβαλαν στις διευθύνσεις του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκατοντάδων αμερικανών πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, καθώς και δημοσιογράφων και κινέζων ακτιβιστών και κινέζων αξιωματούχων σε άλλες ασιατικές χώρες. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν παραβιάσθηκαν οι ρυθμίσεις ασφαλείας της, αλλά εξασφαλίσθηκαν με απάτη οι κωδικοί πρόσβασης των κατόχων των ηλεκτρονικών διευθύνσεων μέσω εκστρατείας που στήθηκε στην επαρχία Τζινάν της κεντρικής Κίνας.

«Η Google εντόπισε και αντιμετώπισε την εκστρατεία για την υφαρπαγή των κωδικών πρόσβασης των χρηστών και παρακολούθηση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου…Ειδοποιήσαμε τα θύματα (της επιχείρησης) και διασφαλίσαμε τις διευθύνσεις τους. Επιπροσθέτως, ειδοποιήσαμε τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Google.

Στην Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ερευνά τις καταγγελίες , αλλά δεν πιστεύει ότι παραβιάσθηκαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Google είχε έλθει και πάλι πέρυσι αντιμέτωπη με την κινεζική κυβέρνηση. Εξαιτίας της λογοκρισίας που εφαρμόζεται από τις κινεζικές αρχές και των κυβερνοεπιθέσεων που δεχόταν από την Κίνα, ο όμιλος αποφάσισε να κλείσει την πύλη του στην Κίνα και να την μεταφέρει στο Χονγκ Κονγκ. Τότε η Κίνα είχε και πάλι αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη και είχε χαρακτηρίσει αβάσιμες τις κατηγορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC