Σε λίγο καιρό στα βρώμικα ίσως μας σερβίρουν ρομπότ

Σε λίγο καιρό στα βρώμικα ίσως μας σερβίρουν ρομπότ

 

 

Ο «James» που … κατασκευάστηκε από την Willow Garage, είναι ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να κυκλοφορεί και να αναγνωρίζει εμπόδια στο δρόμο του, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί με ευκολία καθημερινά αντικείμενα, από πόρτες μέχρι τηγάνια.

Τον «James» τον έφεραν πρόσφατα σε επαφή με την «Rosie», ένα άλλο ρομπότ που κατασκευάστηκε από το Πολυτεχνική Σχολή του Μονάχου στη Γερμανία, με σκοπό να διαφημιστεί και να διαδοθεί η ανάπτυξη των προσωπικών ρομπότ.

Κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης τα δύο ρομπότ είχαν προγραμματιστεί για να μαγειρέψουν χοτ ντογκ. Αρχικά να συλλέξουν τα ωμά λουκάνικα, να τα τοποθετήσουν σε μία κατσαρόλα και αφού βράσουν να τα σερβίρουν σε μία πιατέλα.

Η Rosie «έμαθε» τα τρισδιάστατα μοντέλα της κατσαρόλας και τον διαφόρων μπολ, ώστε να μπορεί να τα αναγνωρίσει σε οποιαδήποτε τυχαία θέση πάνω στο τραπέζι. Διαθέτει κατάλληλους αισθητήρες για να μπορεί να διακρίνει τη προοπτική στις μετρήσεις της και να μπορεί να κινεί τα λουκάνικα μέσα στη κατσαρόλα.

Ο James από την άλλη, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μαχαιριού κόβει στη μέση μπαγκέτες και τοποθετεί μέσα τους τα σερβιρισμένα λουκάνικα. Προηγουμένως είχε αναπαραστήσει τη διαδικασία τακτοποίησης των αγορών του σούπερ μάρκετ, «φέρνοντας» τα τρόφιμα σπίτι και τακτοποιώντας στις προκαθορισμένες θέσεις τους.

Τα δύο ρομπότ φέρουν ομοιότητες ως προς το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν καθώς και στους αισθητήρες που χρησιμοποιούν για να αντλούν πληροφορίες για το περιβάλλον και να αλληλεπιδρούν με αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC