Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στη Μαλαισία

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στη Μαλαισία

 

επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία το portal της, που δέχθηκε επίθεση εχθές. 

Οι επιθέσεις, γίνονται από το περιβόητο πλέον γκρουπ Anonymous, αλλά και από άλλα γκρουπ, σαν αντίποινα για το ότι η Μαλαισιανή κυβέρνηση, λογόκρινε το WikiLeaks.

Στις επιθέσεις που ξεκίνησαν εχθές, 91 sites της χώρας δέχθηκαν επίθεση, με τα 51 από αυτά να είναι κυβερνητικά. Σήμερα, οι επιθέσεις είναι λιγότερες, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένος αριθμός. Οι hackers, χτύπησαν επίσης και πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς.

Οι πληροφορίες για το διήμερο μπαράζ ηλεκτρονικού πολέμου είναι περιορισμένες από τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι βρίσκονται στα ίχνη κάποιων εκ των δραστών, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ντόπιοι.

Εκτός της Μαλαισίας, για διάφορους πολιτικούς λόγους, επιθέσεις έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες διάφορα web sites στη Συρία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και την Ινδία.

πηγή: epcmag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC