Τέλος η σπατάλη ρεύματος σε κατάσταση stand-by

Τέλος η σπατάλη ρεύματος σε κατάσταση stand-by

 

τηλεοράσεις κ.α.), όταν βρίσκονται σε κατάσταση «αναμονής» (stand-by) ανακάλυψαν ιάπωνες επιστήμονες. 

Η NEC Corp και το πανεπιστήμιο Τοχόκου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν πρακτικά και να κυκλοφορήσουν στην αγορά τη νέα τεχνολογία ημιαγωγών μέσα στην επόμενη πενταετία. Θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι γνωστό διεθνώς το πρόβλημα της σπατάλης ηλεκτρισμού που γίνεται από δισεκατομμύρια συσκευές, οι οποίες δεν είναι τελείως κλειστές αλλά «σε αναμονή», λαμβάνοντας μια συνεχή ροή ρεύματος.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη λεγόμενη «σπιντρονική», η οποία εκμεταλλεύεται την εγγενή στροφή και ορμή των ηλεκτρονίων και το σχετικό μαγνητισμό. Τα ηλεκτρόνια δρουν σαν μαγνήτες που είναι σε θέση να διαβάσουν και να εγγράψουν δεδομένα, τα οποία μπορούν να διατηρηθούν ακόμα κι όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διακοπεί τελείως.

Σύμφωνα με τη νέα τεχνολογία μπορεί να μειώσει μέχρι και 25% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα μεγάλα κέντρα διαχείρισης δεδομένων (data) που διαθέτουν πληθώρα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε ένα απλό νοικοκυριό θα υπάρχει επίσης όφελος, αν και η ωφέλεια θα είναι καλύτερα μετρήσιμη σε συλλογικό επίπεδο

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC