Απατεώνες εκμεταλλεύονται τη νέα υπηρεσία βιντεοκλήσεων του Facebook!

Απατεώνες εκμεταλλεύονται τη νέα υπηρεσία βιντεοκλήσεων του Facebook!

Μία νέα ύποπτη εφαρμογή έκανε … την εμφάνισή της στα προφίλ τον χρηστών του Facebook.

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωση του ιδρυτή του Facebook, σχετικά με τη δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μέσω της υπηρεσίας Skype, οι απατεώνες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το νέο αυτό χαρακτηριστικό δημιουργώντας παραπλανητικές καμπάνιες.

Μέχρι στιγμής η πιο γνωστή απάτη έχει τη μορφή εφαρμογής στο Facebook και ζητά από τους χρήστες πρόσβαση στο λογαριασμό τους, για να μπορέσουν έτσι να ενεργοποιηθούν οι βιντεοκλήσεις.

Όπως είναι λογικό αυτή η εφαρμογή δεν είναι τίποτε άλλο από μία απάτη αφού η νέα υπηρεσία του Facebook, δεν απαιτεί από το χρήστη να της δώσει χορήγηση ειδικών δικαιωμάτων για να ενεργοποιηθεί, αφού πρόκειται για λειτουργία που έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook.

Πάντως τον τελευταίο καιρό οι απάτες στο Facebook έχουν εξελιχθεί αρκετά και κάθε φορά βρίσκουν να εκμεταλλευτούν θέματα της επικαιρότητας, γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC