Καταγγελίες της Wind για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας

Καταγγελίες της Wind για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας

 

 

Η εταιρεία … επικαλείται το κείμενο του Πληροφοριακού Δελτίου για τη Διαδικασία Χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz, το οποίο δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Όπως επισημαίνει:

«H τιμή εκκίνησης των 46,6 εκατ. ευρώ για κάθε τμήμα 5 MHz , στη φασματική περιοχή των 900 MHz, είναι υπερβολικά υψηλή, διότι:

– Δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και αγοράς, ούτε αποτελεί δίκαιο τίμημα, μιας και είναι υπερδιπλάσια του μέσου Ευρωπαϊκού όρου για αντίστοιχες ανανεώσεις

– Σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποίησε για λογαριασμό της WIND Ελλάς η Compass Lexecon (διεθνής εταιρεία οικονομικών αναλυτών), συγκρίνοντας ευρωπαϊκές τιμές για ανανεώσεις αδειών στα 900 MHz, η μέση τιμή για την ανανέωση 5 MHz στα 900 MHz για περίοδο 15 ετών, ανέρχεται στα 20€ εκατομμύρια

Επιπλέον, από το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης απουσιάζει η τεκμηρίωση της τιμής εκκίνησης ενώ δε δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική μελέτη αποτίμησης του συμβούλου της ΕΕΤΤ (εταιρεία WIK), ώστε να αξιολογηθεί η ανάλυση και τα δεδομένα.

Αυτή η προσέγγιση στο θέμα της τιμής ανανέωσης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων παραμένει εισπρακτικού χαρακτήρα και δεν συμβάλλει στην δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την εθνική οικονομία, όπου το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή προοπτική και η προσέλκυση κεφαλαίων από ξένους επενδυτές.

Η WIND Ελλάς θα καταθέσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις απόψεις της επί του κειμένου της Δημόσιας Διαβούλευσης το προσεχές διάστημα, με κύριο άξονα την υγιή ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μακροπρόθεσμα και την ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC