Κλιμακώνεται ο δικαστικός «πόλεμος» Apple-Amazon

Κλιμακώνεται ο δικαστικός «πόλεμος» Apple-Amazon

Η δικαστική διαμάχη της Apple με το Amazon, σχετικά με τη χρήση του όρου App Store συνεχίζεται. Η αμερικανική …

δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει αν η Apple μπορεί να κατοχυρώσει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του συγκεκριμένου όρου. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το Amazon άνοιξε το δικό του app store για εφαρμογές Android. Η κίνηση αυτή εξόργισε την Apple, η οποία ισχυρίζεται ότι ο όρος app store είναι δικός της και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλο. Ζήτησε, μάλιστα, από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο Amazon να κάνει χρήση του όρου μέχρι την τελική απόφαση.

Η δικαστικός Phyllis Hamilton απέρριψε το αίτημα της Apple, δίνοντας έτσι ένα μικρό προβάδισμα στο Amazon για τη συνέχεια. Αν και η Hamilton δεν δέχεται τον ισχυρισμό του Amazon ότι ο όρος app store είναι απολύτως γενικός (όπως, π.χ., το toy store), εν τούτοις έκρινε ότι η Apple δεν έχει δίκιο όταν λέει ότι τα πολλά app stores προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές. «Όταν κάποιος αγοράζει ένα ακριβό κινητό, έχει τη στοιχειώδη επίγνωση να αγοράσει εφαρμογές που είναι συμβατές με τη συσκευή του», είπε η Hamilton.

Η οριστική απόφαση για το θέμα θα αργήσει πολύ, καθώς η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2012.

πηγή: epcmag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC