Μην ποστάρετε στο Facebook οτι λείπετε διακοπές! Θα βρείτε το σπίτι σας άδειο!

Μην ποστάρετε στο Facebook οτι λείπετε διακοπές! Θα βρείτε το σπίτι σας άδειο!

Oι ληστές μπορούν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό με το που θα ανεβάσετε το ποστ να εντοπίσουν την διεύθυνσή … σας και να κάνουν το σπίτι σας… καλοκαιρινό!

Ο τρόπος είναι απλός: με το όνομα και το επίθετό σας αλλά και με τους συγγενείς σας οι επιτήδειοι μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν την διεύθυνση του σπιτιού.

Και θα είναι σίγουροι οτι λείπετε αφού μηνύματα όπως “μόλις προσγειωθήκαμε” και παράλληλα και ο ορισμός τοποθεσίας π.χ. αεροδρόμιο Μυκόνου, τους βοηθούν πολύ στο να κάνουν ήσυχοι την δουλειά τους.


2 Comments

  1. Δέν είναι βέβαια και τόσο απλό,ιδιαίτερα άν “τό όνομα και το επίθετό σας” είναι κοινά (π.χ. Ιωάννης Παπαδόπουλος”,που το έχουν ούκ ολίγοι στην Ελλάδα),ωστόσο δέν βλάπτει να μήν κοινοποιούμε στο φατσόμπουκο (και γενικώς να μήν κοινοποιούμε) πού πάμε και τί κάνουμε.

    Βέβαια ένας έξυπνος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήση την ενέργεια αυτή ώς παγίδα,ανακοινώνοντας ψεύτικες ημερομηνίες ταξιδιού,οπότε οι κλέφτες θα γίνουν “καλοκαιρινοί” οι ίδιοι,αφού όταν επιχειρήσουν να μπούν στο υποτιθέμενο άδειο σπίτι,θα βρούν τον ένοικο να τους περιμένη με ανοιχτές αγκάλες (και γροθιές)…

  2. Ναι, κατσε να μπουνε και αυτοι μεσα με ενα μαχαιρι/πιστολι στην τσεπη, να δουμε τι θα κανουν οι γροθιες του ενοικου..!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC