Νέα έρευνα για τις παρενοχλήσεις μέσω Διαδικτύου

Νέα έρευνα για τις παρενοχλήσεις μέσω Διαδικτύου
Το 25% των γονέων που ρωτήθηκαν από τους ερευνητές της Symantec Norton σε μια νέα μελέτη για την παρενόχληση στο … Διαδίκτυο, είπε ότι το παιδί τους είχε εμπλακεί σε ένα περιστατικό «cyberbullying», ως θύμα, θύτης ή μάρτυρας.

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 1.068 γονείς στις ΗΠΑ με παιδιά ηλικίας μεταξύ 8-18 χρονών, με περιθώριο σφάλματος συν/πλην 3%. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω Διαδικτύου.

Τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν ότι οι μαθητές γυμνασίου ήταν πιο πιθανό να είναι θύματα εκφοβισμού και ειδικά τα κορίτσια είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε περιστατικά «cyberbullying» από τα αγόρια.

Από το 24%των ερωτηθέντων που δηλώνουν το παιδί τους είχε εμπλακεί σε ένα τέτοιο περιστατικό μέσω Διαδικτύου, το 68% είπε ότι το παιδί τους ήταν θύμα, το 17% είπε το παιδί τους ήταν θύτης, ενώ 15% είπε πως το παιδί τους ήταν μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού.

Παρόλα αυτά, μόνο ένας στους δύο γονείς συζήτησε με το παιδί του τρόπους αντιμετώπισης του κοινωνικού αυτού φαινομένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC