Το κυνήγι των «πειρατών» στη Γαλλία καλά κρατεί

Το κυνήγι των «πειρατών» στη Γαλλία καλά κρατεί

 

όσους διακινούν software μέσω δικτύων P2P. Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του νόμου είναι γεγονός. 

Τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν 18 εκατομμύρια γαλλικές διευθύνσεις IP με δραστηριότητα στο file sharing. Από αυτές, οι αρχές επέλεξαν στην τύχη ένα εκατομμύριο και τις έστειλαν στους Internet providers για περαιτέρω έρευνα. Εντοπίστηκαν μ’ αυτό τον τρόπο 900.000 φυσικά πρόσωπα και εστάλησαν 470.000 προειδοποιήσεις, λόγω των περιορισμών στην επάνδρωση της σχετικής κρατικής υπηρεσίας. Με άλλα λόγια, εστάλη η πρώτη ειδοποίηση σε ποσοστό μικρότερο από το 3% των συνολικών περιπτώσεων.

Οι αρχές έστειλαν και δεύτερη ειδοποίηση σε 20.000 ανθρώπους, ενώ 10 άτομα δέχτηκαν το τρίτο “χτύπημα” και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, η οποία και εξατάζει αυτή τη στιγμή την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ και διακοπή της σύνδεσης στο Internet για ένα χρόνο.

Είναι σαφές ότι ο νόμος δε μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο των περιπτώσεων κι αυτό εγείρει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά του.

πηγή: epcmag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC