Το Google +1 πιο δημοφιλές από το επίσημο κουμπί του Twitter

Το Google +1 πιο δημοφιλές από το επίσημο κουμπί του Twitter

Ιδιαίτερα θετική φαίνεται πως είναι η ανταπόκριση των webmasters ως προς την υιοθέτηση του +1, του  νέου κουμπιού κοινωνικού διαμοιρασμού της Google. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας BrightEdge που διεξήγαγε σχετική έρευνα στους 10.000 δημοφιλέστερους ιστοχώρους, η υιοθέτηση του κουμπιού +1 έχει ήδη ξεπεράσει σε αριθμό την αντίστοιχη των επίσημων εργαλείων που προσφέρει το Twitter. Στην κορυφή, βέβαια, παραμένει με μεγάλη διαφορά το Facebook, κυρίως με το κουμπί Like αλλά και με τα υπόλοιπα εργαλεία που διαθέτει προς ενσωμάτωση.

Πιο συγκεκριμένα, το Google +1 χρησιμοποιείται ήδη στις αρχές Ιουλίου σε ένα 4,4% των εξεταζόμενων ιστοχώρων, σε σχέση με το 3,4% που χρησιμοποιεί τα επίσημα plugins του Twitter. Τα διάφορα plugins του Facebook, από την άλλη, συναντώνται περίπου στο 20%, με το κουμπί “Like” να βρίσκεται από μόνο του στο 10,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Google +1 σημείωσε μέσα στις τελευταίες μόνο εβδομάδες μια αύξηση της τάξης του 33%, αφού τον Ιούνιο βρισκόταν στο 3,6% των ιστοχώρων.

Τέλος, για όσους τα ποσοστά φαίνονται μικρά, να διευκρινίσουμε πως η έρευνα αφορά μόνο τις αρχικές σελίδες των ιστοχώρων (πολλοί προτιμούν να κρατούν καθαρή την αρχική σελίδα και να περιλαμβάνουν τα κουμπιά κοινωνικού διαμοιρασμού μόνο στις εσωτερικές) και εξετάζει μόνο τα επίσημα εργαλεία που προσφέρει η κάθε υπηρεσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC