Το Hollywood κέρδισε μια μάχη απέναντι στην πειρατεία

Το Hollywood κέρδισε μια μάχη απέναντι στην πειρατεία

 

 

Σε … μία δική του Ανώτατου Δικαστηρίου, την οποία και επεδίωξε τα στούντιο του Hollywood, μια πάροχος διαδικτύου στην Αγγλία, η BT, διατάχθηκε από να αποτρέψει τους περίπου 5.8 εκατομμύρια συνδρομητές της από το να επισκέπτονται την ιστοσελίδα Newzbin2.

Η εν λόγω ιστοσελίδα που εδρεύει στην Σουηδία και είναι καταχωρημένηστις Σεϊχέλες, χρεώνει τους 700.000 χιλιάδες χρήστες της με ένα ευτελές οικονομικό ποσό με αντάλλαγμα το «κατέβασμα» παράνομων πειρατικών αντιγράφων εκατοντάδων χιλιάδων ταινιών, συμπεριλαμβανομένου επιτυχιών όπως «Ο λόγος του Βασιλιά» και η σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ».

Ο λόγος που στοχοποιήθηκε ο συγκεκριμένος πάροχος είναι γιατί αποτελεί και την μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της ευρυζωνικότητας. Ωστόσο με την χθεσινή απόφαση ανοίγει ο δρόμος και για παρόμοια εφαρμογή μέτρων και σε όλους του μικρότερους παρόχους.

Αν και υπάρχουν αμέτρητοι παρόμοιοι ιστότοποι, ο συγκεκριμένος είναι από τους πλέον επικερδής, αφού υπολογίζεται πως τα ετήσια του κέρδη του ανέρχονται στα 410.668 ευρώ το χρόνο.

Η βιομηχανία του θεάματος, η οποία χάνει δισεκατομμύρια από την διακίνηση των πειρατικών προϊόντων, ελπίζει ότι η χθεσινή δικαστική απόφαση θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για όλα τους πειρατικούς ιστότοπους. Από την άλλη τόσο καταναλωτές, όσο και διάφοροι ειδικοί θεωρούν πως μέχρι να γίνει ευκολότερη η αγοραπωλησία ταινιών από το διαδίκτυο πάντα θα βρίσκονται διάφοροι τρόποι για να διακινείται πειρατικό υλικό και ότι η καλύτερη λύση θα είναι μία οικονομική συνδρομή σε κάποιο ιστότοπο για συνεχή παρακολούθηση ταινιών.

2 Comments

  1. 1,37 euro ??? 😛 Φτηνά την γλύτωσαν !

  2. Οι τιμές πότε θα πέσουν δεν μας λένε… Ένα dvd ή ένα εισιτήριο στον κινηματογράφο κοστίζει πολύ…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC