Αυτός είναι το νέο αφεντικό της Apple!

Αυτός είναι το νέο αφεντικό της Apple!

Ο Tim Cook είναι αυτός που αναλαμβάνει το τιμόνι της Apple μετά την παραίτηση … του Steve Jobs από την θέση του CEO της εταιρίας.

Όλο το διάστημα που ο Steve Jobs βρισκόταν σε άδεια για λόγους υγείας, τα καθίκοντά του τα είχε αναλάβει προσωρινά ο Tim Cook και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την αξία του αλλά και για το λόγο που ο Steve Jobs τον επέλεξε.

Ο Tim Cook γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1960 στο Robertsdale της Alabama και σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό στο Auburn University όπου αποφοίτησε το 1982 κι έκανε MBA στο Duke University το 1988.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του Senior vice president of worldwide operations το 1998 στην Apple, εργαζόταν για 12 χρόνια στην IBΜ και για ένα εξάμηνο στην Compaq.

Ήδη μέσα στα τελευταία 7 χρόνια είχε αναλάβει τα καθήκοντα του Chief Operating Officer (COO) της εταιρίας, και αντικαθιστούσε με επιτυχία τον Steve Jobs κάθε φορά που ήταν αναγκαίο.

Μάλιστα ας μην ξεχνάμε οτι όσο καιρό είχε αναλάβει τα καθήκοντα του CEO κυκλοφόρησε το iPhone 3GS (WWDC 2009), αλλά και τα νέα iPods και MacBooks.

Επίσης τα τελευταία χρόνια ήταν στο πλευρό του Jobs σε αρκετές εκδηλώσεις της εταιρίας, ενώ στην παρουσίαση του iPhone 4 τον είδαμε στην σκηνή για λογαριασμό της Verizon.

Σε αντίθεση με τον Jobs, ο Tim Cook φημίζεται για την ηρεμία και την ψυχραιμία του πράγμα που σίγουρα θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας στο μέλλον.

Ο Tim Cook δεν έχει δώσει πολλές αφορμές για να ασχοληθούν τα μέσα με την προσωπική του ζωή όμως παρολ‘ αυτά τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον «ισχυρότερο ομοφυλόφιλο στη Silicon Valley».

Τέλος μπορεί η μετοχή της Apple να έπεσε με την ανακοίνωση της παραίτησης του Jobs και πολλοί να ανησυχούν για το μέλλον της εταιρίας, όμως ο Cook έχει τις ικανότητες αλλά και την στήριξη τόσο του Jobs όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC