Δεν είναι καθαρά επιλογή μας οι φίλοι μας στο Facebook

Δεν είναι καθαρά επιλογή μας οι φίλοι μας στο Facebook

Το γεγονός ότι οι φίλοι που προσθέτουμε στο Facebook δεν είναι και τόσο πολύ επιλογή μας, όπως θέλουμε να …

πιστεύουμε, ισχυρίζεται ερευνητής από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Πήρε μάλιστα και υποτροφία από την Microsoft προκειμένου να το αποδείξει. 

Ο Jure Leskovec εκτιμά ότι η online δραστηριότητα μας μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόβλεψη για το ποιος θα είναι ο επόμενος φίλος μας στο Facebook. «Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι το ποιόν θα κάνουμε φίλο δεν είναι τόσο τυχαίο όσο νομίζουμε και ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που έχει αποδειχτεί επιτυχημένο στις προβλέψεις του κατά 50%»

Στο πλαίσιο της υποτροφίας, ύψους 100.000 δολαρίων για έναν μόλις χρόνο που πήρε, ο Leskovec θα επιχειρήσει να δημιουργήσει αλγόριθμους που θα εντοπίζουν τη διάδοση των ειδήσεων στο διαδίκτυο, εξηγώντας ότι το μέρος απ΄όπου πηγάζει η είδηση καθορίζει συνήθως το πόσο γρήγορα θα διαβαστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC