Η NASA στρέφεται σε ιδιώτες

Η NASA στρέφεται σε ιδιώτες

 

 

Η Hawthorne, μια ιδιωτική εταιρεία κατασκευής πυραύλων, … ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι η κάψουλα, με το όνομα Dragon , θα συμμετέχει σε μια δοκιμαστική πτήση προς τον διαστημικό σταθμό στις 30 Νοεμβρίου. Η SpaceX διευκρίνισε ότι την εκτόξευση θα ακολουθηθεί από μία διασύνδεση με τον ίδιο τον σταθμό μετά από μια βδομάδα.

Με το διαστημικό στόλο να έχει «συνταξιοδοτηθεί», η NASA έχει στραφεί σε ιδιωτικές εταιρείες όπως η SpaceX, να αναλάβουν την τροφοδότηση του σταθμού και την μεταφορά των κοσμοναυτών. Μέχρι τότε, η διαστημική υπηρεσία ναυλώνει τα ρώσικα διαστημόπλοια Soyuz.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κάψουλα Dragon, πραγματοποίησε το πρώτο ιδιωτικό ταξίδι στον κόσμο, προς και από τροχιά γύρω από τη Γη. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η κάψουλα έκανε και κάποιους δοκιμαστικούς ελιγμούς προσομοιώνοντας τις κινήσεις που απαιτούνται για μια πρόσδεση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC