Μοναδικές εικόνες από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

Μοναδικές εικόνες από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

 

αυτού. 

Για να καταφέρουμε να τον δούμε, όμως,  θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Το σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, και μάλιστα φαντάζουν σα να είναι τοπία από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τους νικητές του φετινού Διαγωνισμού Εικόνας FEI. Αν και οι τρεις βραβεύτηκαν για την ίδια κλίμακα, με την πρώτη να είναι η συνολική νικήτρια του διαγωνισμού, μία από τις φωτογραφίες τραβήχτηκε σε διαφορετική κλίμακα και με διαφορετικό μηχάνημα.

Για το «μικροφαρράγγι» χρησιμοποιήθηκε μικροσκόπιο από την σειρά NOVA DualBeam Family, ενώ για τις άλλες δύο μικροσκόπια από την σειρά Quanta family. Στην τελευταία ανήκει και το μικροσκόπιο με το οποίο τραβήχτηκε και η φωτογραφία ενός σκουληκιού που πριν από λίγο καιρό είχε παρελάσει και εκπλήξει όλο το διαδίκτυο.


«Τριχοειδές δίκτυο κυψελίδων που απεικονίζει τα ερυθροκύτταρα μέσα στα αιμοφόρα αγγεία» 


«Μικρορωγμή υλικού μετά από πείραμα κάμψης» (Μικροφαράγγι)

«Κεφάλι ενός ακάρεος»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC