Οι νέοι νιώθουν ένα νέο είδος ντροπής αυτή της διαδικτυακής

Οι νέοι νιώθουν ένα νέο είδος ντροπής αυτή της διαδικτυακής

 

αναρτήσει σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Σχεδόν οι μισοί ηλικίας 18 με 24 ετών, έχουν «από-επισημάνει» τους εαυτούς τους από φωτογραφίες από διάφορα ξενύχτια τόσο σε Facebook, όσο και σε Twitter και δεν επιθυμούσαν να τις δουν άλλοι.

Όμως παρά την αμήχανη θέση που μπορεί κάποιος να τους είχε φέρει μια τέτοια φωτογραφία, το 41% της έρευνας, δεν αποθαρρύνθηκαν από το να μεταφορτώσουν μια φωτογραφία ενός μεθυσμένου φίλου τους.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τον οργανισμό περί εκπαίδευσης σχετικά με το αλκοόλ, Drinkaware, σε ένα πλήθος 502 νέων ανθρώπων ηλικίας 18 έως 24 ετών στην Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Chris Sorek, δήλωσε, πως αν και δεν είναι κάτι τρομερό να πιείς ένα δύο ποτά και να διασκεδάσεις με την παρέα σου έξω, στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, μπορεί να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα εν ριπή οφθαλμού εάν δεν φανούμε προσεκτικοί.

Η πιο συνήθη αιτία για το δυσάρεστο βίωμα τέτοιων εμπειριών είναι από τον φόβο που αισθάνονται τα άτομα, σε περίπτωση που γνωστοί τους δουν φωτογραφίες που δεν θα ήθελαν. Ειδικά μιας και πολλοί από τους φίλους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα είναι πρόσωπα από το εργασιακό περιβάλλον, κάποιοι παλιοί σύντροφοι, καθώς και μέλη της οικογένειας μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC