Πρόβλημα με την υπηρεσία ασύρματου ελέγχου των αυτοκινήτων

Πρόβλημα με την υπηρεσία ασύρματου ελέγχου των αυτοκινήτων

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διάφορες εφαρμογές για τα λεγόμενα «έξυπνα» κινητά, να ενημερώσουμε ότι κυκλοφορούν κάποιες οι οποίες σας επιτρέπουν να χειριστείτε ακόμα και το αυτοκίνητο σας, με την προϋπόθεση ότι το αυτοκίνητό σας το υποστηρίζει φυσικά.

Η ευκολία όμως που παρέχουν οι εφαρμογές στο να μπορεί κάποιος να ξεκλειδώνει και να βάζει μπροστά το αυτοκίνητό του, μπορεί τελικά να αποδειχθεί μειονέκτημα.

Συγκεκριμένα δύο χάκερ, οι ερευνητές Don Bailey και Mathew Solnik, θα επιδείξουν στο επερχόμενο συνέδριο Black Cat, στο Λας Βέγκας, πως κατάφεραν χρησιμοποιώντας έναν φορητό υπολογιστή να παρεμβάλουν την εφαρμογή του κινητού σε δύο διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων μάλιστα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, ότι όταν ένας χρήστης επέλεγε το ξεκλείδωμα ή την απομακρυσμένη εκκίνηση της μηχανής από την εφαρμογή, τότε το κινητό έστελνε ένα σήμα σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο με τη σειρά του το έστελνε στο εκάστοτε αυτοκίνητο για την εκτελέσει. Οι ερευνητές λοιπόν υπέκλεψαν και αναπαρήγαγαν το σήμα που αποστελλόταν στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν για να επαναλάβουν την οποιαδήποτε λειτουργία.

Δεν αποκάλυψαν ωστόσο ποιες μάρκες αυτοκινήτων χάκαραν, αν και δεν είναι και πολλές αυτές που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Επίσης, η εφαρμογή από μόνη της δεν αποτελεί κίνδυνο μιας και το κέντρο είναι εκείνο που αποστέλλει το κωδικό στο αυτοκίνητο, κάτι που υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθεί ακόμα και μέσω τηλεφωνικής διαταγής από τον κάτοχο του αυτοκινήτου.

Οι ερευνητές δεσμεύτηκαν να μην αποκαλύψουν την ακριβή μέθοδο, δίνοντας χρόνο στις αυτοκινητοβιομηχανίες να εντοπίσουν και να επιδιορθώσουν το αυτό το κενό ασφαλείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC