Στην κορυφή της Ευρώπης το ΙΤΕ!

Στην κορυφή της Ευρώπης το ΙΤΕ!

Άριστα παίρνει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στην έκθεση αξιολόγησης των Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων της χώρας που δημοσιοποίησε η … Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αναδεικνύεται, επίσης, η δυναμική των ΑΕΙ αλλά και των ερευνητικών κέντρων της Κρήτης που καταφέρνουν να προσελκύουν πόρους από ανταγωνιστικά προγράμματα της Ε.Ε.

Στην έκθεση αναφέρεται πως η έρευνα και η καινοτομία στη χώρα εξαρτάται άμεσα από τη χρηματοδότηση που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η Ελλάδα αναμένεται να ξοδέψει συνολικά τέσσερα δις ευρώ για την καινοτομία, το διάστημα από το 2007 ως το 2013.

Σύμφωνα με την έκθεση, η καινοτομία στην ελληνική οικονομία πηγάζει από εισερχόμενη τεχνολογία και τεχνογνωσία, ενώ δεν είναι σημαντική η τεχνολογία που παράγεται εντός των ορίων της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC