Τα videogames μας κάνουν χαρούμενους!

Τα videogames μας κάνουν χαρούμενους!

Μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Essex εξηγεί γιατί πολλά από τα videogames όταν τα παίζουμε μας φτιάχνουν τη … διάθεση.

Όσοι παίζουν φανατικά video games, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, παίζουν γιατί προσπαθούν, να φθάσουν πιο κοντά στον ιδεατό εαυτό τους και όχι όπως πολλοί νομίζουν για να ξεφύγουν από την καθημερινή τους ζωή.

Γι’ αυτό το λόγο, videogames πρώτου προσώπου ή First person games, είναι τόσο ευχάριστα κι εθιστικά για τους παίκτες επειδή τους δίνουν  μία νέα ταυτότητα κάθε φορά διαφορετική…

Έτσι μπορούν να δοκιμάσουν μέσα από το παιχνίδι, διάφορα χαρακτηριστικά που φαντάζονται για τον εαυτό τους, όπως η ικανότητα να πετάνε, να γίνονται αόρατοι, ή ακόμα και να γίνονται εξωστρεφείς και σίγουροι για τον εαυτό τους.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Essex που έκαναν την έρευνα, ανακάλυψαν ότι δίνοντας σε κάποιο χρήστη νέα ταυτότητα στο παιχνίδι, τον έκανε να αισθάνεται πολύ καλύτερα με τον εαυτό του.

Επίσης όπως φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι παίκτες που δενόντουσαν με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού, το απολάμβαναν περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν τίποτα κοινό.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν εκατοντάδες παίκτες στο μέσα στο εργαστήριο του πανεπιστημίου καθώς και χιλιάδες ακόμα μέσα από το σπίτι τους.

Τέλος στο ερωτηματολόγιο που είχε μοιραστεί σε κάθε παίκτη που συμμετείχε στην έρευνα ρωτούσε για τον βαθμό ευχαρίστησης που προσέφερε το κάθε παιχνίδι καθώς και τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να υιοθετήσει από το χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν οτι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τους ήρωες εκείνους με τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσαν και οι ίδιοι να έχουν, πράγμα που τους έκανε χαρούμενους

 

1 Comment

  1. Τι τους έκανε πιο χαρούμενους ακριβώς? Και ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχουν αυτά τα παιδιά?

    Να αποδεκατίζουν τους εχθρούς τους? Να σφαγιάζουν ολόκληρα χωριά? Να καίνε με φλογοβόλα τους On-line συμπαίκτες τους? Να ανατινάζουν γέφυρες και πόλεις? Να πυροβολούν από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ ασταμάτητα? Αυτά τους κάνουν πιο χαρούμενα παιδιά? ‘Οποιος Phd και δόκτρορας το λέει αυτό, να πάει να κάνει την έρευνα στα δικά του τα παιδιά πρώτα…… και όταν τον τουφεκίσουν καμιά μέρα επειδή είχε διακοπή ρέυματος και δεν μπόρεσαν να ξεδώσουν….. τότε να εκδόσει την έρευνά του.

    Να σας πω και κάτι, με την κρίση να έχει χτυπήσει την Αγγλία και το πανεπιστημιακό τους σύστημα, πως νομίζετε ότι βγάζουν λεφτά οι δόκτορες? Από έρευνες που χρηματοδοτούν οι εταιρίες video game. Μπράβο στις εταιρίες! Μπράβο και στους δόκτορες! Εγώ το παιδί μου δεν θέλω να είναι δυστυχισμένο!!!! Δεν θα το αφήνω να παίζει με άλλα παιδιά, ούτε και θα ασχολούμε εγώ μαζί του μήπως και πω τίποτα και το στενοχωρήσω!!!!! Θα του πάρω μια ντουζίνα video games, splatter κατά προτίμηση, να σφαγιάζει τους on-line φίλους του……να είναι ευτυχισμένο βρε παιδί μου!!!!!!!

    Έλεος! Άλλο πράγμα η πωλήσεις και το marketing και άλλο οι ζωές μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα κατασραφούμε σαν είδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC