Τελικά το σωματίδιο του Higgs μπορεί να είναι όντως «άφαντο»

Τελικά το σωματίδιο του Higgs μπορεί να είναι όντως «άφαντο»

 

σύμπαντος, μπορεί να μην υπάρχει καθόλου τελικά. 

Τον περασμένο μήνα οι επιστήμονες δήλωναν, πως είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να εντοπίσουν το άπιαστο μποζόνιο του Higgs, ή αλλιώς «σωματίδιο του Θεού», ένα μικρό, αλλά θεμελιώδες στοιχείο για την κατασκευή της ζωής όπως την ξέρουμε. Η ελπίδα όμως άρχισε να χάνεται, αφού εξαφανίστηκαν τα σήματα εκείνα που οι επιστήμονες θεωρούσαν πως θα τους οδηγούσαν σε αυτό.

Εκπρόσωποι του ερευνητικού κέντρου CERN, ανακοίνωσαν την νέα αυτή τοποθέτησή τους, στο επιστημονικό συνέδριο της Βομβάης. Η επιστημονική κοινότητα από την άλλη, τόνισε ότι εάν αποδειχθεί τελικά ότι το μποζόνιο του Higgs, ήταν μία «οφθαλμαπάτη» τότε θα ανοιγόταν ένα νέος δρόμος για ένα νέο επιστημονικό πεδίο που ονόμασαν «νέα φυσική» και σκοπό θα είχε να δώσει απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου, που νωρίτερα φέτος, είχαν δηλώσει ότι έχουν αρχίσει να περιορίζουν τον χώρο στο οποίο θα ήταν δυνατό να εντοπιστεί το σωματίδιο, στρέφονται στην άποψη ότι ίσως η ανυπαρξία του αυτή τελικά σηματοδοτήσει την έναρξη για τον κλάδο της «νέας φυσικής».

Το όλο ζήτημα του πειράματος ήταν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο σωματίδιο, μιας και αυτό αποτελούσε την απλούστερη εξήγηση για το πώς σχηματίστηκε το σύμπαν. Με το να επαναλαμβάνουν «big bang» σε απειροελάχιστη κλίμακα ήλπιζαν να βρουν μια λύση. Εάν τελικά ισχύει ότι δεν υπάρχει το σωματίδιο, τότε θα πρέπει να κατευθυνθούνε σε κάποια άλλη θεωρία για τη δημιουργία του κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC