Το SETI επαναλειτούργησε χάρη σε δωρεές

Το SETI επαναλειτούργησε χάρη σε δωρεές

Τελικά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι «η αλήθεια είναι εκεί έξω», για την ακρίβεια τουλάχιστον 2300 πιστεύουν στο ίδρυμα …

SETI, που στόχο έχει την ανακάλυψη εξωγήινης νοήμονος ζωής. Αφού συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό των 200.000 δολαρίων στις 3 Αυγούστου, ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του προγράμματος ότι θα επαναλειτουργήσει το τηλεσκόπιό του ATA (Allen Telescope Array), μετά από μια παύση 4 μηνών. 

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα SETIείχε ανακοινώσει στις 22 Απριλίου, ότι οι επιχορηγήσεις από διάφορα ιδρύματα είχαν εξαντληθεί και ότι δεν θα μπορούσε πλέον να αντέξει οικονομικά να λειτουργεί τα 42 ραδιοτηλεσκόπια που απαρτίζουν το ATA. Αν και ορισμένοι επιστήμονες απολύθηκαν, οι υπόλοιποι δεν έμειναν σε αδράνεια, αλλά συνέχισαν να αναλύουν τα μέχρι τότε συγκεντρωμένα δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, είχε δημιουργηθεί ένας ιστότοπος δωρεών, το SETIstars.org, στον οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να καταθέσει τον οβολό του για να επανεκκινηθεί το πρόγραμμα. Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν δωρεά ήταν και η χολιγουντιανή αστέρας Jodie Foster.

Παρά το σημαντικό ποσό που συγκεντρώθηκε, δεν είναι ικανό να συντηρήσει σε λειτουργία το πρόγραμμα.

1 Comment

  1. “Τελικά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι..”

    Ο μόνος λόγος να μην πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει, όχι μόνο ζωή, αλλά και νοήμωνα ζωή εκτός του πλανητάκου μας, είναι να μην ξέρει που βρίσκεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC