Επίσημη έναρξη του Google Wallet στην Αμερική

Επίσημη έναρξη του Google Wallet στην Αμερική

 

Ύστερα από έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, η Google ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη λειτουργίας του Google Wallet, μιας υπηρεσίας που επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω smartphones με μία μόνο κίνηση…Αρχικά το Wallet είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του δικτύου της εταιρείας Sprint στην Αμερική και απευθύνεται στους κατόχους Nexus S 4G. Στην Αμερική υπάρχει συνεργασία για πληρωμές μέσω της City MasterCard και της Google Prepaid Card.

Η υπηρεσία εκμεταλλεύεται την τεχνολογία NFC και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το πορτοφόλι μας ως μέσο πληρωμής με τα smartphones. Αρκεί να διαθέτει κανείς υποστηριζόμενη συσκευή και με μία κίνηση να την πλησιάσει κοντά στο NFC μηχάνημα πληρωμής όπου η διαδικασία ολοκληρώνεται ακαριαία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι ανοιχτή η εφαρμογή Google Wallet.

Ουσιαστικά το Wallet είναι εφαρμογή η οποία αποθηκεύει τις πιστωτικές κάρτες του χρήστη και αξιοποιώντας το NFC επιτρέπει τις πληρωμές με μια κίνηση. Όσον αφορά την ασφάλεια των συναλλαγών, η Google αναφέρει ότι όλα τα διαπιστευτήρια αποθηκεύονται σε ένα chip που βρίσκεται εντός της συσκευής το οποίο είναι απομονωμένο από από το κυρίως υλικό και το λειτουργικό σύστημα της. Στο chip έχουν κρυπτογραφημένη πρόσβαση αποκλειστικά οι εγκεκριμένες εφαρμογές όπως αυτή του Wallet.

Με την ανακοίνωση της υπηρεσίας η Google ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για ένα “ανοιχτό οικοσύστημα εμπορίου”. Όπως αναφέρει ήδη οι Visa, Discover, και American Express έχουν διαθέσει τις προδιαγραφές τους για την ενσωμάτωση των καρτών τους στο Wallet.

Η εταιρεία προσπαθεί να προωθήσει τη νέα υπηρεσία μέσω ενός video που παρουσιάζει τον πρώτο πελάτη της που είναι έτοιμος να “πετάξει” το υπερ-φουσκωμένο πορτοφόλι του (όχι από χρήματα) και να το αντικαταστήσει με τις πληρωμές μέσω Wallet. Στόχος της Google είναι να “πετάξουμε όλοι μας τα πορτοφόλια και να υποδεχτούμε το νέο αυτό τρόπο πληρωμών”.

Αν και το Wallet έχει κυκλοφορήσει με αρκετά περιορισμένη διαθεσιμότητα σε συγκεκριμένη συσκευή και πάροχο, δε θα αργήσει και η περαιτέρω επέκτασή του.

 

 

Insomnia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC