Και η Microsoft στη μάχη κατά του Flash!

Και η Microsoft στη μάχη κατά του Flash!

 

Το πρώτο χτύπημα κατά του Flash είχε έρθει από την Apple, με την απαγόρευσή του από τον Safari του iOS. … Τώρα έρχεται αντιμέτωπο και με τις διαθέσεις της Microsoft, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να μην επιτρέψει τη χρήση του Flash (όπως και κανενός άλλου plugin) στη “Metro” έκδοση του Internet Explorer 10. Παρ’ όλα αυτά, θα κυκλοφορήσει και μία “legacy” έκδοση του δημοφιλούς browser, η οποία κρατώντας την κλασσική εμφάνιση των Windows 7 θα επιτρέπει και τη χρήση plugins.

Σύμφωνα με δήλωση του Dean Hachamovitch, team leader για την ανάπτυξη του Internet Explorer, «με το Metro και την plugin-free έκδοση του IE, οι χρήστες θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη αυτονομία στη μπαταρία τους, περισσότερη ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων και σταθερότητα. Plugins όπως το Flash, ήταν σημαντικά και ηγήθηκαν των εξελίξεων στο web για αρκετά χρόνια — πλέον όμως που έχουμε στα χέρια μας εργαλεία όπως η HTML5, το μόνο που καταφέρνουμε με το να κρατάμε συμβατότητα με αυτά [τα plugins] είναι να υποβαθμίζουμε την εμπειρία πλοήγησης».

Η Adobe δεν έχει ακόμα σχολιάσει τη δήλωση του Dean, βρίσκεται όμως σε έναν συνεχή αγώνα εξέλιξης και βελτίωσης του Flash, με προσθήκες όπως accelerated 3D graphics και εγγενή υποστήριξη 64-bit.

1 Comment

  1. Επιτέλους! Ζήτω HTML5!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC