Μουσική χωρίς όργανα!

Μουσική χωρίς όργανα!

 

Ο τίτλος αρχικά χρησιμοποιήθηκε για ένα άλλου είδους όργανο παλιότερα το 1920, το οποίο δεν χρειαζόταν να το αγγίζεις και επαναχρησιμοποιήθηκε τώρα για να χαρακτηρίσει του μουσικούς που χειρίζονται «αόρατα» όργανα μέσα σε έναν χώρο που ονομάζεται Ηχητικοαπτικό Περιβάλλον Διαχείρησης. Αυτό επιτυγχάνεται με έναν επαναπρογραμματισμένο αισθητήρα του Kinect και με συγκεκριμένο λογισμικό.

Ερευνητές στο SOPI Research Group του Εργαστηρίου Μέσων του Ελσίνκι κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν κονσέρτο από αόρατα όργανα. Ένας εθελοντής φορώντας ένα γάντι με αισθητήρες και εξοπλισμένο με ένα μικρό δονητή ώστε να έχει διαδραστική αίσθηση κατάφερε και «έφτιαξε» ένα μουσικό κομμάτι!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC