Έτοιμη η νέα «Κιβωτός του Νώε»

Έτοιμη η νέα «Κιβωτός του Νώε»

 

Η New Cosmopower, μια μικρή ιαπωνική εταιρεία, δημιούργησε μία πλωτή κάψουλα που θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις σεισμού ή τσουνάμι. … Μετά τις καταστροφικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια του σεισμού Tohoku τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η κάψουλα «Noah» έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει τη ζωή σε ενδεχόμενη άλλη μεγάλη βιβλική καταστροφή όπως η τελευταία. 

Η φωτεινή κίτρινη κάψουλα, που είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο fiberglass, μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις ενήλικες και είναι ανθεκτική στο νερό και τη φωτιά. Διαθέτει επίσης ένα φινιστρίνι, αεραγωγούς, καθώς και ένα φωτεινό περίβλημα για εύκολη αναγνώριση στο νερό. Η ίδια η εταιρεία χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ένα κίτρινο καταφύγιο είναι πιθανό να βρεθεί λόγω της υψηλής φωτεινότητάς του στη θάλασσα».

Η εξωτερική της επιφάνεια είναι επίσης ιδιαίτερα ισχυρή, μιας και είναι ανθεκτική σε χτυπήματα και κατολισθήσεις.

Η κάψουλα του Νώε είναι διαθέσιμη από τη εταιρεία, η οποία είναι επίσης στο στάδιο της ανάπτυξης μιας κάψουλας, της UFO, που θα δύναται να φιλοξενήσει έως και 12 ενήλικες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC