Ηλεκτρικά αυτοκίνητα self-service στο Παρίσι

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα self-service στο Παρίσι
Έπειτα από τα ποδήλατα τα οποία μπορούσε να νοικιάσει ένα πολίτης από έναν συγκεκριμένο σταθμό για να μετακινηθεί σε κάποιο … άλλο σημείο της πόλης, οι δημοτικές αρχές στο Παρίσι εφαρμόζουν από την Κυριακή 2 Οκτώβριου το μοντέλο και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Τα «Bluecar», είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα εφοδιασμένα με μπαταρία λιθίου, τα οποία θα μπορούν να διανύσουν έως και 250 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστούν επαναφόρτιση. Η μέγιστη ταχύτητά τους θα φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα και η επιτάχυνσή τους από 0 ως 60 χιλιόμετρα θα χρειάζεται 6,3 δευτερόλεπτα.
Στην τελική του μορφή το πρόγραμμα ηλεκτρικών self-service αυτοκινήτων, προβλέπει τη δημιουργία 1.100 σταθμών parking και επαναφόρτισης στην ευρύτερη μητροπολιτική περιφέρεια των Παρισίων, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα, έναντι 144 ευρώ το χρόνο, για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης. Σκοπός των δημοτικών αρχών είναι να μειώσουν τη χρήση ΙΧ αυτοκινήτων και να περιορίσουν τη ρύπανση και το θόρυβο μέσα στην πόλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC