Ιός χτύπησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ιός χτύπησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη

 

Ένας ιός υπολογιστή έχει μολύνει τα πιλοτήρια των μη επανδρωμένων αμερικάνικων αεροσκαφών Predator και Reaper. Μάλιστα είχε προχωρήσει στην … πλήρη καταγραφή των πληκτρολογήσεων των πιλότων , που χειρίζονταν από τα ήλεγχαν από μακριά, σε αποστολές πάνω από το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες. 

Ο ιός, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σχεδόν πριν δύο εβδομάδες από το σύστημα ασφαλείας της στρατιωτικής βάσης, δεν είχε εμποδίσει τους πιλότους στην αεροπορική βάση της Νεβάσας, Creech, από το να επιτελούν κανονικά τις πτήσεις προς το εξωτερικό. Παράλληλα δεν επιβεβαιώθηκε οποιοδήποτε περιστατικό αποστολής σε κάποια εξωτερική πηγή ή απώλειας διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο ο ιός, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός, μιας και δεν έχουν καταφέρει οι προγραμματιστές να τον αφαιρέσουν από τους μολυσμένους υπολογιστές της βάσης, όπως δηλώνουν οι ειδικοί ασφαλείας.

Αυτή όμως η μόλυνση υπογραμμίζει τους συνεχείς ηλεκτρονικούς κινδύνους που ελλοχεύουν κατά του σημαντικότερου συστήματος που διαθέτει αυτή την στιγμή ο αμερικανικός στρατός, καθώς και το επίπεδο της εξέλιξης των ψηφιακών ιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC