Και σου’ κανε ένα μαλλί!

Και σου’ κανε ένα μαλλί!

 

Με είκοσι τέσσερα επιδέξια, εξελιγμένα και ευαίσθητα μηχανικά δάκτυλα το πρώτο ρομπότ-κομμώτρια (ή μάλλον βοηθός κομμώτριας) κάνει μασάζ στο … κεφάλι του πελάτη, ενώ το λούζει με νερό και σαμπουάν. Στη συνέχεια θα το στεγνώσει, όπως θα έκανε κάθε επαγγελματίας του χώρου… 

Το ρομπότ κατασκευάστηκε από την Panasonic και παρουσιάστηκε στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας CEATEC στο Τόκιο.

Η έκθεση περιλαμβάνει και άλλα τελευταίας εσοδείας επιτεύγματα των ιαπώνων ρομποτικών κατασκευαστών, όπως ένα βελτιωμένο ρομπότ που κάνει ποδήλατο και το οποίο πλέον δεν κάνει μόνο μικρούς κύκλους γύρω-γύρω, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ανεβαίνει πια και μια ανηφορική ράμπα.

Επιδεικνύεται, επίσης, ένας ρομποτικός «γιατρός» επίσης της Panasonic, καθώς και ένα ρομποτικό αρκουδάκι της Fujitsu, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κρατά συντροφιά σε παιδιά και σε μοναχικούς ενήλικους (που δεν λένε να μεγαλώσουν). Διαθέτει μια κρυφή κάμερα στην μύτη του, μαζί με άλλους αισθητήρες, που του επιτρέπουν να ενεργοποιείται μόνο του, μόλις «βλέπει» ότι το πλησιάζουν άνθρωποι, οπότε τους κουνάει χαρούμενα το χέρι του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC