Μετά τα «έξυπνα» τηλέφωνα, οι «έξυπνες» πόλεις

Μετά τα «έξυπνα» τηλέφωνα, οι «έξυπνες» πόλεις

 

Οι ειδήσεις του BBC ανέφεραν ότι και πόλεις πολύ σύντομα μπορεί να χρειάζονται το δικό τους λειτουργικό σύστημα. 

Το … υποτιθέμενο Αστικό λειτουργικό δίκαιο θα λειτουργεί όπως περίπου και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, όμως αυτό θα ελέγχει τις διάφορες υπηρεσίες κτιρίων και κυκλοφορίας στον δρόμο ώστε να λειτουργούν ομαλά.

Το λειτουργικό θα δέχεται όλα τα δεδομένα μέσω διάφορων αισθητήρων που θα είναι διασκορπισμένη σε ολόκληρη την πόλη ώστε να παρακολουθούν, (ακούγεται κάπως;) το τι γίνεται. Σε περίπτωση κάποιου συμβάντος όπως μία φωτιά, το σύστημα θα ρύθμιζε έτσι τα φανάρια ώστε να η πυροσβεστική να φθάσει όσον το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι αισθητήρες θα παρακολουθούσαν τα πάντα, από μεγάλης κλίμακας γεγονότα, όπως είναι η ροή της κυκλοφορίας, μέχρι και την θερμοκρασία των δωματίων. Έτσι το ανθρώπινο στοιχείο θα παρακαμπτόταν εντελώς, τουλάχιστον σε ότι θα είχε σχέση με την επικοινωνία και την διαχείριση συστημάτων όπως είναι τα φανάρια στους δρόμους, τον κλιματισμό, τις αντλίες νερού και γενικά όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν την ζωή στην πόλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC