Μπαταρίες που φορτίζουν σε 10 λεπτά

Μπαταρίες που φορτίζουν σε 10 λεπτά

 

Οι μπαταρίες, αποτελούν το άλφα και το ωμέγα στις φορητές συσκευές μας, άλλωστε δίχως ενέργεια όσο υπερσύγχρονο και αν … είναι το gadget μας, δεν θα διαφέρει και πολύ από μια πέτρα. Από την άλλη οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται για να ανα-τροφοδοτηθούν με ενέργεια οι συσκευές μας.

Η ιαπωνική εταιρεία DoCoMo δημιούργησε μία πρωτότυπη μπαταρία η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 10 λεπτά, δηλαδή μέχρι να ντυθείτε για να βγείτε μια βόλτα έξω, το κινητό σας θα είναι φορτισμένο πλήρως. Το ερώτημα είναι πως κατάφεραν να στείλουν περισσότερη ενέργεια στην μπαταρία χωρίς αυτή να εκραγεί.

Δυστυχώς δεν θα κυκλοφορήσουν άμεσα στο εμπόριο, οπότε προς το παρόν θα συμβιβαστούμε με ότι με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC