Ρομποτικός αχθοφόρος

Ρομποτικός αχθοφόρος

 

Στην Ιαπωνία το θέμα των προσωπικών ρομπότ φαίνεται ότι το έχουν πάρει πολύ σοβαρά, μιας και ένα από τα … τελευταία που έκαναν την εμφάνισή τους είναι οι προσωπικοί ρομποτικοί αχθοφόροι. 

Ο καθηγητής Gen Endo από τον Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο, δημιούργησε ένα μοναδικό πρωτότυπο ρομπότ, το οποίο ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του και μάλιστα είναι ικανό να μεταφέρει και πράγματα.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες είναι να τραβήξουν το ρομπότ με τη βοήθεια ενός καλωδίου και το αυτοπροωθούμενο με μπαταρία ρομπότ τους ακολουθεί. Χάρη σε ένα σύνολο 4 τροχών (παρόμοιο με αυτό των διαστημικών rover), το ρομπότ μπορεί να ξεπεράσει τα περισσότερα εμπόδια σε ένα περιβάλλον πεζών.

Στην τρέχουσα μορφή του, ο μικρός ρομποτικός αχθοφόρος μπορεί να σας ακολουθεί για 2,5 περίπου ώρες, δηλαδή κάπου στα 5χλμ με μία μόνο φόρτιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC