Στο Google ο «χάρτης» των αστικών συγκοινωνιών

Στο Google ο «χάρτης» των αστικών συγκοινωνιών
Η Google ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της ελληνικής  πλατφόρμας των χαρτών της με πληροφορίες  «Transit», για την καλύτερη μετακίνηση στην … πόλη με αστικές συγκοινωνίες. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, η Google έχει ενσωματώσει στους χάρτες της πληροφορίες για τις διαδρομές λεωφορείων, μετρό, ηλεκτρικού, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακού. Η πληροφόρηση αυτή παρέχεται στο επιβατικό κοινό δωρεάν στη διεύθυνση maps.google.gr/transitathens.
Με το Google Transit, οι χρήστες που αναζητούν οδηγίες  για τις μετακινήσεις τους στην πόλη μπορούν πλέον να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους εντός του λεκανοπεδίου Αθηνών, χρησιμοποιώντας τα μέσα αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ. Οι διαδρομές αυτές εμφανίζονται ως εναλλακτική επιλογή στις οδηγίες μετακίνησης από τους χάρτες της Google.
Η πρωτοβουλία  αυτή, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Google και του ΟΑΣΑ, είναι μία επέκταση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τους χάρτες της Google, με χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τους καθημερινούς χρήστες των αστικών συγκοινωνιών, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.
«Η βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες αποτελεί προτεραιότητα για μας, ώστε να μπορούν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να έχουν πρόσβαση σε έγκυρη και εξατομικευμένη συγκοινωνιακή πληροφόρηση, προκειμένου να χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες», είπε ο κ. Δημητρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ και συμπλήρωσε: «Η υπηρεσία αυτή διαθέσιμη τόσο από το διαδίκτυο όσο και από κινητά, εκτιμούμε ότι θα αποδειχθεί  ιδιαίτερα δημοφιλής για την εξυπηρέτηση ομάδων επιβατικού κοινού με ειδικό βάρος για τον ΟΑΣΑ, όπως είναι οι νέοι σήμερα».
Οι πληροφορίες  «Transit» είναι διαθέσιμες τόσο στους χάρτες της Google στο διαδίκτυο, όσο και στην εφαρμογή χαρτών της Google για κινητά.
Για άμεση πρόσβαση στις παραπάνω πληροφορίες επισκεφτείτε το maps.google.gr, κάντε κλικ στo «λήψη οδηγιών» και επιλέξτε την μετακίνηση «με δημόσια συγκοινωνία» (το εικονίδιο με το λεωφορείο), εισάγοντας στοιχεία εκκίνησης και προορισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε απευθείας τα στοιχεία εκκίνησης και προορισμού σας στη διεύθυνση maps.google.gr/transitathens .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC