Το Facebook δέχθηκε μήνυση για το Timeline!

Το Facebook δέχθηκε μήνυση για το Timeline!

Μία ιστοσελίδα από το Σικάγο έκανε μήνυση στο Facebook Timeline επειδή χρησιμοποίησε το όνομα της.

Όπως φαίνεται κάθε φορά που … κάνει κάποια αλλαγή το Facebook, εμφανίζονται και νέα προβλήματα το οποία πρέπει να λύσει.

Έτσι το νέο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, είναι μία μήνυση που αφορά την ονομασία, Timeline, που έδωσε στη νέα λειτουργία του, το Facebook, η οποία μετατρέπει το προφίλ των χρηστών σε ένα εικονικό λεύκωμα μέσα στο οποίο θα προβάλλεται η ψηφιακή τους αυτοβιογραφία.

Όπως όλα δείχνουν η ονομασία Timeline είναι το σήμα κατατεθέν για την ιστοσελίδα Timelines.com, η οποία ζητάει από το Facebook να αλλάξει ονομασία στο νέο του χαρακτηριστικό για να μην προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, ότι η ιστοσελίδα Timelines.com είναι συνδεδεμένη με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει μιας και η ιστοσελίδα αυτό που κάνει είναι να επιτρέπει στους χρήστες να δουν και να δημιουργήσουν multimedia χρονοδιαγράμματα για διαφορικά ιστορικά γεγονότα.

Επίσης η ιστοσελίδα έχει κατοχυρώσει για τις ΗΠΑ τουλάχιστον, τα σήματα «Timelines», «Timelines.com» and «Timelines&design», οπότε το Facebook  με το Timeline παραβιάζει τα εμπορικά σήματα της, ενώ ισχυρίζεται οτι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της έκλεισε τη σελίδα της στο Facebook.

Είναι γεγονός οτι το Facebook κατά καιρούς έχει δεχθεί πολλές μηνύσεις όμως αυτή τη φορά ίσως χρειαστεί να κάνει κάποιες αλλαγές.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC