Υπολογιστής αποκαλύπτει τον συγγραφέα της Βίβλου!

Υπολογιστής αποκαλύπτει τον συγγραφέα της Βίβλου!

Ένα νέο πρόγραμμα υπολογιστή αναμένεται να ρίξει φως στο ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και αιώνες, στο ποιος … δηλαδή έγραψε τη Βίβλο.

Ισραηλινοί επιστήμονες, σε συνεργασία με αναλυτές της Βίβλου, κατόρθωσαν να συντάξουν έναν αλγόριθμο, που διακρίνει τα διαφορετικά στιλ γραφής και την επιλογή λέξεων για την αναγνώριση τμημάτων που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς.

Το πρόγραμμα έχει έτσι τη δυνατότητα να προσδιορίζει αν το κάθε απόσπασμα έχει γραφτεί από έναν ή περισσότερους συγγραφείς, αλλά και σε ποιο σημείο αλλάζει ο συγγραφέας.

Για παράδειγμα, αρκετοί ισχυρίζονται ότι οι πέντε πρώτοι τόμοι της Βίβλου έχουν γραφτεί από τον Μωυσή, ενώ κατά άλλους, δε γράφτηκε από ένα μόνο άτομο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα αναλύοντας τον τρόπο γραφής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λογισμικό δοκιμάστηκε σε τυχαία αποσπάσματα από τα δύο εβραϊκά βιβλία των Ιεζεκιήλ και Ιερεμία με ποσοστό επιτυχίας 99%, οπότε η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC