18.7 εκατομμύρια αποστολές tablet στο τρίτο τρίμηνο του 2011

18.7 εκατομμύρια αποστολές tablet στο τρίτο τρίμηνο του 2011

 

Οι κατασκευαστές tablet απέστειλαν 18.7 εκατομμύρια συσκευές προς πώληση κατά τη διάρκεια … του τρίτου τριμήνου τους έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του DigiTimes. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 27.5% των αποστολών σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου τριμήνου άγγιζε το 60.9%, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο του 27.5%.

Ο αργότερος ρυθμός που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τις αρχές του έτους οφείλεται κυρίως στην ασθενέστερη παγκόσμια οικονομία η οποία έπληξε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αποστολές του iPad από την Apple το τρίτο τρίμηνο του 2011 έφτασαν τα 13 εκατομμύρια κομμάτια, λίγο λιγότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 14-15 εκατομμύρια κομμάτια. Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 36.8% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Την ίδια χρονική περίοδο έγιναν 5.7 εκατομμύρια αποστολές tablet από τους υπόλοιπους κατασκευαστές της αγοράς, με 10.1% αύξηση του ποσοστού σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αναλυτής James Wong δικαιολογεί το χαμηλό αυτό ποσοστό στο ότι οι κατασκευαστές tablet δεν κατάφεραν να αποκολλήσουν τους καταναλωτές από το iPad. Να σημειωθεί ότι το μερίδιο της Apple στην αγορά tablet μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2011, αυξήθηκε από 64% στο 70% αντίστοιχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC