Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Internet Explorer κατέχει λιγότερο από το 50% της αγοράς

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Internet Explorer κατέχει λιγότερο από το 50% της αγοράς

Σύμφωνα με το NetMarketShare, ο δημοφιλής browser της Micros oft, Internet Explorer, έχει λιγότερο από το 50% της αγοράς των … browser.

Αν σκεφτεί κανείς οτι το ποσοστό της αγοράς που κατείχε ο ΙΕ, μόνο για τα desktop συστήματα, τον Νοέμβριο του 2009 ήταν 64,6% και πλέον έχει φτάσει στο 49,58% μάλλον η Microsoft θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί

Όπως είναι λογικό η πτώση αυτή του Internet Explorer οφείλεται στην εμφάνιση αλλά και την βελτίωση των browser όπως του Firefox και του Chrome της Google, οι οποίοι αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς μιας και ο ΙΕ δεν έχει αλλάξει και πολύ, με αποτέλεσμα τα ποσοστά τους στην αγορά να είναι  21,20% και 16,59%, αντίστοιχα.

Από την άλλη η Apple παρά το γεγονός οτι τα συστήματά της είναι πολύ δημοφιλή στους καταναλωτές, δεν έχει καταφέρει να κάνει το ίδιο και με τον browser της, Safari, αφού τα ποσοστά του είναι πολύ χαμηλά (8,54%).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC