Γνωρίστε τους νέους επεξεργαστές της AMD

Γνωρίστε τους νέους επεξεργαστές της AMD

 

Η AMD ανακοίν … ωσε σήμερα την άμεση διάθεση των νέων σειρών επεξεργαστών AMD Opteron™ 6200 και 4200 (γνωστοί μέχρι σήμερα ως “Interlagos” και “Valencia”). Οι νέοι επεξεργαστές Opteron της AMD έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σε επιχειρήσεις: 

Υψηλή απόδοση με έως και 84% βελτιωμένες επιδόσεις.

Αυξημένο scalability για Virtualization με δυνατότητα επέκτασης μνήμης έως και 73%, επιτρέποντας στους servers να φιλοξενούν περισσότερες virtual machines και ταυτόχρονα να διαχειρίζονται τον αυξανόμενο φόρτο εργασίας.

Οικονομία στις επιδόσεις για το Cloud με το μισό της ισχύος ανά πυρήνα, εξοικονόμηση χώρου κατά 2/3 και έως και 2/3 χαμηλότερη τιμή πλατφόρμας.

«Ο κλάδος μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Το virtualization προσφέρει ένα νέο επίπεδο αξιόπιστης ενοποίησης και οι επιχειρήσεις αναζητούν στο cloud λύσεις μεγαλύτερης ευελιξίας και αποτελεσματικότητας. Σχεδιάσαμε το νέο επεξεργαστή AMD Opteron γι’ αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή,» δήλωσε ο Paul Struhsaker, corporate vice president και general manager του τμήματος Commercial Business της AMD. «Η αναμονή για το πλέον αναμενόμενο νέο προϊόν και την αρχιτεκτονική για servers έφτασε στο τέλος της. Κορυφαίοι OEMs παρέχουν στους πελάτες του cloud, των επιχειρήσεων και του HPC (High Performance Computing) ένα πλήρες πακέτο λύσεων που βασίζεται στην πιο ολοκληρωμένη σειρά επεξεργαστών server της βιομηχανίας, τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Opteron της AMD που προσφέρουν εκπληκτική ισορροπία επίδοσης, επεκτασιμότητας και αποδοτικότητας».

Η AMD ανακοίνωσε επίσης την επέκταση των στρατηγικών της σχεδίων για το 2012 με την προσθήκη της νέας πλατφόρμας AMD Opteron 3000 Series. Η πλατφόρμα AMD Opteron 3000 Series στοχεύει σε αγορές ultra-dense, ultra-low power 1P Web Hosting/Web Serving καθώς και Microserver. Ο πρώτος επεξεργαστής θα είναι ο 4-8 core CPU code-named “Zurich”, που αναμένεται να διατεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Ο “Zurich” βασίζεται στην αρχιτεκτονική “Bulldozer” και αξιοποιεί τις νέες +Socket AM3. Η σειρά AMD Opteron 3000 είναι σχεδιασμένη να χρησιμοποιείται από χρήστες που έχουν εξατομικευμένες ανάγκες για servers. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πελάτες εκτιμούν την εξοικονόμηση κόστους που συνδέεται με το χαμηλότερο κόστος της υποδομής, παράλληλα όμως αναζητούν προϊόντα άριστης ποιότητας, αξιοπιστίας και ασφαλείας, που να διαθέτουν πιστοποίηση OS.

Οι επιχειρήσεις Πληροφορικής, ανεξαρτήτου μεγέθους, μπορούν να επωφεληθούν από τους νέους servers που βασίζονται στα πλεονεκτήματα της αρχιτεκτονικής “Bulldozer” της AMD, που έχει κατασκευαστεί για το φόρτο εργασίας των datacenters. Τα νέα συστήματα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στις επόμενες μέρες και εβδομάδες, από αξιόπιστους συνεργάτες της AMD, μερικοί εκ των οποίων είναι οι εταιρείες Acer, Cray, Dell, HP, IBM, καθώς επίσης και συνεργάτες της AMD που κατασκευάζουν motherboards.

Η AMD επίσης παρουσιάζει ενσωματωμένους επεξεργαστές διακομιστών σχεδιασμένους για high-end embedded συστήματα, όπως συστήματα για αποθήκευση, τηλεπικοινωνίες και υποδομές δικτύων.

Κύρια χαρακτηριστικά των AMD Opteron™:

89% περισσότερη απόδοση σε σχέση με τους πιο δημοφιλείς επεξεργαστές server της αγοράς που κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο τιμής.

Μεγάλη γκάμα επεξεργαστών από 4 έως και 16 πυρήνες.

Απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση με κατανάλωση 4,375W ανά πυρήνα.

Από 24% έως και 84% βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες cloud, virtualization και φόρτου εργασίας HPC.

Υψηλότερο 2P server TPCC score.

Χαμηλότερο κόστος ανά virtual machine.

Έως 4 κανάλια μνήμης με έως και 1600 MHz μνήμη.

Οι μόνοι x86 επεξεργαστές που υποστηρίζουν 1.25v ultra-low voltage.

Υποστηρίζουν έως και 12 DIMMs ανά CPU για έως και 384GB μνήμης ανά CPU.Νέ

Έως και 4 x16 HyperTransport™ (HT3) Links σε έως και 6.4GT/s ανά link.

Παράλληλα, με τα νέα χαρακτηριστικά, η AMD μπορεί να προσφέρει απαράμιλλη απόδοση, επεκτασιμότητα και αποδοτικότητα για συνθήκες υψηλού φόρτου εργασίας, όπως HPC, βάσεις δεδομένων, virtualization και κυρίως για την αναδυόμενη αγορά web και cloud.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: www.amd.com/opteronperformance

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC