ΕΕ: οι δαπάνες για τα πνευματικά δικαιώματα δεν έχουν μειώσει την πειρατεία

ΕΕ: οι δαπάνες για τα πνευματικά δικαιώματα δεν έχουν μειώσει την πειρατεία

 

Επίτροπος της Ευρωπαϊκής ψηφιακής ατζέντας σε πρόσφατη δήλωσή του σε συνέδριο σχετικά με τη ψηφιακή διασκέδαση, τόνισε ότι τα εκατομμύρια … ευρώ που ξοδεύονται συνεχώς για την ενίσχυση και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα στους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τους κάνει να μισούν τα πνευματικά δικαιώματα και να συνεχίζουν να ενισχύουν τη ψηφιακή πειρατεία.

Η Neelie Kroes εκτός από τα παραπάνω, μιλώντας στους υπόλοιπους συνέδρους της τόνισε ότι για να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της πειρατείας, θα πρέπει να αναμορφωθεί το τρέχον σύστημα πνευματικών δικαιωμάτων. “Οι πολίτες ακούνε τη φράση πνευματικά δικαιώματα και μισούν το τι κρύβεται από πίσω της. Δυστυχώς οι περίσσοτεροι βλέπουν το σύστημα ως ένα εργαλείο τιμωρίας παρά ως ένα μέσο αναγνώρισης και ανταμοιβής”.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μιας ολοκληρωτικής επανεκκίνησης του συστήματος πνευματικών δικαιωμάτων, όπου στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο καλλιτέχνης και η πολιτισμική ανάπτυξη, και όχι οι νόμοι περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC