Η Mozilla στοχεύει το 2012 για την κυκλοφορία του Boot2Gecko OS

Η Mozilla στοχεύει το 2012 για την κυκλοφορία του Boot2Gecko OS

 

Η Mozilla παρουσίασε σήμερα ένα ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα για το Boot2Gecko, το νέο mobile λειτουργικό σύστημα στο cloud που ανακοίνωσε τον … περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η εταιρεία ευελπιστεί μέχρι το τέλος του έτους οι προγραμματιστές να έχουν στα χέρια τους μια συσκευή B2G για καθημερινή χρήση. Το πρώτο τετράμηνο του 2012 θα ακολουθήσει μια επίδειξη του νέου λειτουργικού συστήματος της, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί μία έκδοση που θα απευθύνεται σε όλο το κοινό.

Η Mozilla έδωσε στο φως της δημοσιότητας και μερικές εικόνες για το πώς θα μοιάζει το Boot2Gecko όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του.

Όπως μαρτυρούν και οι εικόνες, αρκετές από τις δυνατότητες του B2G είναι δανεισμένες από το Android στο οποίο βασίζεται το ίδιο το λειτουργικό αλλά και από άλλα λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές όπως το iOS και το Windows Phone. Αυτά είναι η μπάρα ειδοποιήσεων, ξεκλείδωμα της συσκευής με gestures, εφαρμογές καρφιτσωμένες σε dock αλλά και κουμπιά πλοήγησης σε περίπτωση που δεν υπάρχουν φυσικά κουμπιά στη συσκευή.

Το χρονοδιάγραμμα επισημαίνει και μερικές ακόμη λειτουργίες που θα προστεθούν στο μέλλον, συμπεριλαμβανωμένων αυτών της υποστήριξης Bluetooth, τεχνολογία NFC, εγγενής εφαρμογή ereader, media player και φυσικά έναν “πλήρη” browser.

Στόχος της ομάδας της Mozilla είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα που δε θα εξαρτάται από το τις υπολογιστικές δυνατότητες των συσκευών και θα τρέχει σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Πρόκειται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των Web εφαρμογών με αυτές που εγκαθίστανται σε ένα συνηθισμένο λειτουργικό σύστημα.

 

 

Insomnia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC