Κίνα, Ταιβάν και Τουρκία με τους περισσότερους μολυσμένους υπολογιστές

Κίνα, Ταιβάν και Τουρκία με τους περισσότερους μολυσμένους υπολογιστές

Για ακόμη μια  φορά η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη  θέση της μαύρης λίστας των κρατών με τους περισσότερους μολυσμένους υπολογιστές, … σύμφωνα με την έκθεση των PandaLabs –εργαστηρίων antimalware της Panda Security- για το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Παρά το γεγονός  ότι η συγκεκριμένη εποχή (Ιούλιος  με Σεπτέμβριο) ήταν περίοδος διακοπών για πολλές χώρες στον κόσμο, αυτό δεν πτόησε καθόλου τους δημιουργούς νέων malware. Στο συγκεκριμένο μάλιστα τρίμηνο εμφανίστηκαν πέντε εκατομμύρια νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού, ενώ ρεκόρ καταγράφηκε όσον αφορά στα νέα Trojans, καθώς πρόκειται για την πλέον δημοφιλή μέθοδο υποκλοπής δεδομένων από μία μεγάλη κατηγορία εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Στην κατάταξη των 20 κρατών με τις περισσότερες μολύνσεις  υπολογιστών, η Κίνα καταλαμβάνει την  πρώτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Collective Intelligence βάση δεδομένων της Panda. Ακολουθούν η Ταϊβάν (50,93%) και η Τουρκία (46,68%), ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Ρωσία και η Πολωνία.

Στον αντίποδα τα PandaLabs διακρίνουν και πάλι τη Σουηδία ως την χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων (23,36%), ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC