Μίνι τανκ κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις

Μίνι τανκ κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις

 

Για τη μετακίνηση αντικειμένων μεγάλου βάρους χρησιμοποιούνται συνήθως ερπυστριοφόρα οχήματα. 

Δυστυχώς, όμως η δυνατότητα μεταφοράς βαριών αντικειμένων, έρχεται στη … θυσία της κινητικότητας (όχι πλάγια κίνηση), έτσι η πραγματοποίηση διαφόρων ελιγμών μπορεί να αποτελέσει μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.

Πρόσφατα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία παρουσίασαν ένα καινοτόμο τηλεκατευθυνόμενο ηλεκτροκίνητο ερπυστριοφόρο πρωτότυπο που ενσωματώνει τις ιδιότητες ενός omni-directional τροχού γνωστού ως Omni-Ball (επίσης σχεδιασμένο από την ομάδα OU) και το οποίο είναι ικανό να ταξιδέψει σχεδόν σε οποιαδήποτε επιθυμητή κατεύθυνση με ελάχιστη απώλεια ενέργειας.

Το όνομα που του έδωσαν είναι Omni-Crawler, και θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα πράγματα «κινούνται» από τώρα και στο εξής.

Αυτή η συσκευή είναι μοναδική, μιας και χρησιμοποιεί δύο κυλινδρικούς crawlers που δανείζονται τις ιδιότητες της ασυνήθιστης δύο τεμαχίων τροχών μπάλας της ομάδας. Οι Omni-Balls αποτελούνται από δύο ημισφαιρικούς «τροχοί» που συνδέονται μεταξύ τους και μέσω ενός μικρού άξονα. Το κάθε μισό μπορεί να περιστρέφεται ανεξάρτητα ή και σε συνδυασμό ως μία πλήρη σφαίρα.

«Με την περιστροφή του άξονα με ένα μοτέρ, μπορούμε να συνδυάσουμε αποτελεσματικά την κατεύθυνση της κινητήριας δύναμης και την κατεύθυνση στην οποία κινείται η δομή. Ένα αντικείμενο που κινείται με τουλάχιστον τρεις από αυτές τις ρόδες μπορεί να δημιουργήσει μια κινητήρια δύναμη σε όλες τις κατευθύνσεις », εξήγησε ο Kenjiro Tadukama του OU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC