Με αυτήν την αρκούδα θα βρείτε τον ύπνο σας!

Με αυτήν την αρκούδα θα βρείτε τον ύπνο σας!

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν με ένα σύντροφο που… ροχαλίζει, είναι συνήθως πρόθυμοι να δοκιμάσουν οτιδήποτε προκειμένου να απαλλαχτούν … από το… μαρτύριο! 

Ρινικές ταινίες που βοηθούν στην αναπνοή και διάφορα άλλα φαρμακευτικά βοηθήματα. Μόνο που αυτά δεν είναι αρκετά για τους Γιαπωνέζους, οι οποίοι έψαξαν και βρήκαν μια πιο… hi-tech λύση!

Μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Waseda κατασκεύασε ένα αρκουδάκι-ρομπότ που δίνει ελαφριά χτυπήματα στο κεφάλι του… κοιμισμένου, για να ανοίξουν οι αεραγωγοί του.

Η αρκούδα-ρομπότ λειτουργεί ως μαξιλάρι και έχει εγκατεστημένο ένα μικρόφωνο. Μόλις ο Jukusui-kun (το ρομπότ) ανιχνεύσει… ροχαλητό, σηκώνει το πόδι του και ακουμπά μαλακά το κεφάλι του ανθρώπου γυρνώντας το στην άλλη πλευρά.

Η κίνησή αυτή βοηθά όσους υποφέρουν από υπνική άπνοια, μια κατάσταση που είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τη… σχέση του ατόμου, αλλά και για την υγεία του, κάνοντάς τους να αλλάξουν στάση στην οποία δεν ροχαλίζουν.

Η αρκούδα-ρομπότ παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση ρομπότ στην Ιαπωνία.

Το όνομα Jukusui-kun σημαίνει «βαθύς ύπνος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC