Πρόστιμα σε ΟΤΕ, Κωτσόβολο κλπ από ΓΓΚ για παραπλανητικές πολιτικές

Πρόστιμα σε ΟΤΕ, Κωτσόβολο κλπ από ΓΓΚ για παραπλανητικές πολιτικές

 

Πρόστιμα συνολικού ύψους 545.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών» … σε επιχειρήσεις που ακολουθούσαν πρακτικές που παραπλανούσαν ή ενδέχεται να παραπλανούσαν τους καταναλωτές και να τους οδηγούσαν σε συναλλαγές που δεν επιθυμούσαν.

Ειδικότερα, με τις σχετικές αποφάσεις που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, έπειτα από εισηγήσεις της διεύθυνσης προστασίας της ΓΓΚ, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

* Σε βάρος του ΟΤΕ [OTEr.AT] επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ για παραπλανητικές διαφημίσεις που αφορούσαν σε προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο.

* Σε βάρος της Cosmoline επιβλήθηκε πρόστιμο 120.000 ευρώ, διότι, μεταξύ άλλων, προσέγγιζε συνδρομητές άλλου παρόχου υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και ενεργοποιούσε τις υπηρεσίες της χωρίς να έχει αποσπάσει τη συναίνεση των καταναλωτών-κατόχων της τηλεφωνικής γραμμής.

* Σε βάρος της Diamant επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επειδή χρησιμοποιούσε παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση συσκευών.

* Σε βάρος της εταιρείας «Κωτσόβολος» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ για χρήση παραπλανητικών πρακτικών κατά την προωθητική ενέργεια ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων.

* Σε βάρος της LIDL επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Στη Βουλή

Στο μεταξύ πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC