Πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή χωρίς να κουράζεστε

Πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή χωρίς να κουράζεστε

Είστε από αυτούς που η δουλειά σας επιβάλει να χρησιμοποιείτε πολλές ώρες τον ηλεκτρονική υπολογιστή και γυρνώντας στο σπίτι χαλαρώνετε … σερφάροντας στο διαδίκτυο;

Όσοι χρησιμοποιούν πολύ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πρέπει να μάθουν να πληκτρολογούν και με τα δέκα δάκτυλα, συμβουλεύει ο Λαρς Αντολφ, ειδικός Εργονομίας στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία.

“Είναι πιο λογικό γιατί κάνει οικονομία στην ενέργεια και είναι γρηγορότερο,” λέει και προσθέτει ότι αξίζουν τον κόπο ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτούνται για την εκμάθηση.

Ο Αντολφ προτείνει επίσης να τοποθετείται το πληκτρολόγιο πάνω στην επιφάνεια του γραφείου χωρίς να χρησιμοποιούνται τα υποστηρικτικά ποδαράκια του. Σε διαφορετικά περίπτωση, προειδοποιεί ο ίδιος, τα χέρια εκείνου που πληκτρολογεί παίρνουν ανοδική κλήση από τον καρπό. “Με τον καιρό αυτό θα οδηγήσει σε τενοντίτιδα,” λέει ο ίδιος.

Επίσης, είναι σημαντικό να ξεκουράζει κανείς τους καρπούς του σε ειδικό μαξιλαράκι μπροστά από το πληκτρολόγιο, κάτι που βοηθάει τα χέρια από το να παίρνουν επικίνδυνη στάση ενώ πληκτρολογούν.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC