Ρομπότ μαθαίνει να ντύνει ανθρώπους!

Ρομπότ μαθαίνει να ντύνει ανθρώπους!

 

Θυμάστε τους Jetsons, ένα παιδικό της δεκαετίας του ’80-’90, με πρωταγωνιστές μια οικογένεια στο μέλλον που σχεδόν τα πάντα … ελέγχονταν μέσα στο σπίτι από ρομπότ και οι διαδικασίες αυτοματοποιημένες, ενώ ακόμα και στην εισαγωγή τους έδειχνε να ντύνονται ως δια μαγείας από ένα ρομποτικό κουβούκλιο! 

Αυτό το μέλλον φαίνεται πως ονειρεύονται και οι ερευνητές στο Nara Institute Of Science And Technology στο Τόκιο, μιας και εργάζονται πάνω σε ένα ρομπότ το οποίο κάποια μέρα πρόκειται να μας ντύνει αυτόνομα. Το τρέχον πρότυπο, το οποίο το ινστιτούτο το χαρακτηρίζει ως το πρώτο ρομπότ του είδους του, μπορεί να φορέσει ένα T-shirt σε μία κούκλα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ρομπότ είναι στα χέρια του διαθέτει 7 κλειδώσεις που έχουν κατασκευαστεί από το MIT, ενώ διαθέτει ακόμα 10 υψηλής ακριβείας κάμερες ώστε να καταφέρει να επιτελέσει το δύσκολο, για ένα ρομπότ, κατόρθωμα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC