Το Google εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης σχόλια από το Facebook

Το Google εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης σχόλια από το Facebook

 

Τα σχόλια των χρηστών του Facebook στα αποτελέσματα … της μηχανής αναζήτησής της πρόσθεσε σήμερα η Google, προκαλώντας ανησυχίες στους χρήστες της διάσημης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε θέματα ιδιωτικότητας.

Για να αποφευχθούν οι παρερμηνείες, διευκρινίζεται ότι μόνο τα σχόλια που έχουν δημοσιευτεί μέσω της πλατφόρμας σχολίων του Facebook (Facebook Comment Box)που ενσωματώνουν οι ιστοσελίδες θα συμπεριλαβάνονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα σχόλια που κάνουν οι χρήστες μέσω των profile του Facebook ή των αναρτήσεων φίλων δεν πρόκειται να δημοσιευτούν δημόσια. Εκτός από το σύστημα δημοσίευσης σχολίων του Facebook για ιστοσελίδες, στα αποτελέσματα του Google θα εμφανίζονται επίσης και τα σχόλια χρηστών που έχουν δημοσιευτεί μέσω των υπηρεσιών Disqus και Intense Debate.

Το GoogleBot, η “αράχνη” της Google στον ιστό του Internet, προφανώς έχει αναβαθμιστέι έτσι ώστε να αναγνωρίζει σχόλια τα οποία φορτώνονται δυναμικά μέσω των τεχνολογιών AJAX και JavaScript. Αυτό συνεπάγεται επίσης ότι η εταιρεία γίνεται ολοένα και καλύτερη στην αναγνώριση τέτοιου περιεχομένου που φορτώνεται στον κώδικα των ιστοσελίδων.

Η αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης της Google πραγματοποιείται σταδιακά και για το λόγο αυτό ίσως η νέα δυνατότητα να μην εμφανίζεται προσωρινά σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC